AMSTERDAM - Ploegleider Bjarne Riis van Saxo Bank overweegt om Michael Rasmussen een contract aan te bieden. De Deen zou een van de helpers van Alberto Contador kunnen worden.

“Michael verdient een kans om terug te keren op het hoogste niveau”, vertelt Riis aan de Deense televisiezender TV2. “Of dat in mijn ploeg zal zijn, kan ik nu nog niet zeggen. Ik zal het bekijken en erover nadenken.”

De inmiddels 36-jarige Rasmussen koerst momenteel voor de kleine Italiaanse formatie Miche. Na een tweejarige schorsing na een reeks overtredingen van het dopingreglement keerde hij halverwege 2009 terug in competitie.

De Deen had onder meer gelogen over zijn verblijfplaats in de aanloop naar de Ronde van Frankrijk van 2007. Zijn toenmalige equipe Rabobank verbrak daarop de samenwerking. Op dat moment was Rasmussen vrijwel zeker van de winst in de Tour de France.

'Hypocriete wereld'

De afgelopen maanden liet Rasmussen meermaals weten zich een paria te voelen. “De hoge heren van de instanties in het wielrennen ontmoedigen me”, meldde hij in het Deense programma LPS. “Ze hebben op de topteams ingepraat om mij niet te contracteren. We leven in een hypocriete wereld.”

Bij Saxo Bank-Sungard, zoals Riis’ ploeg volgend jaar heet door de prominentere rol van de co-sponsor, ontstaan hoe dan ook vacatures.

Broers Schleck

Van de huidige formatie zal een aantal leden immers overstappen naar de nieuwe, rond Andy en Frank Schleck te formeren equipe.

Riis verzekerde dinsdag bij de bekendmaking van de komst van Contador dat de Spanjaard kan rekenen op een loyale ploeg.