AMSTERDAM - Bondscoach Bert van Marwijk is niet te spreken over de beschuldigingen die Bayern München in de richting van de KNVB en fysiotherapeut Dick van Toorn uit nu blijkt dat Arjen Robben twee maanden uitgeschakeld is.

Tegenover De Telegraaf laat Van Marwijk weten zich te ergeren aan de houding van de Duitse club en dat de KNVB niets te verwijten is. "De medische staf van de KNVB verdient juist een compliment voor het werk dat is verricht tijdens het WK."

Geforceerd

Tijdens de medische keuring bij Bayern kwam dinsdag aan het licht dat de Nederlandse aanvaller een spierscheuring heeft opgelopen en de eerste twee maanden van het seizoen mist. Volgens Van Marwijk komt dat echter niet door de belasting tijdens het WK.

"We hebben niets geforceerd en tijdens het WK alles in samenspraak met Arjen gedaan. Komt bij dat hij fit uit de finale is gekomen."

"Deze spierscheuring komt niet door Oranje, want anders had hij diep in de verlenging van de finale echt niet meer de sprintjes kunnen trekken die hij trok."

Onverantwoord

De Beierse club noemde dinsdag de manier waarop Van Toorn en de KNVB voor en tijdens het WK met Robben zijn omgegaan 'onverantwoord'.

"Wederom moet een club de rekening betalen voor een nationaal elftal. En dan ook nog eens door een verkeerd gestelde diagnose", meende Bayern-voorzitter Karl Heinz Rummenigge.

Van Toorn

De ervaren fysiotherapeut liet weten dat juist de diagnose die bij de Duitse club is gesteld, niet kan kloppen.

"Ik kan me niet voorstellen dat hij een nieuwe blessure heeft, dit is de scheur die er al zat. Littekenweefsel blijf je ook gewoon zien. Hij kan hier gewoon mee voetballen", aldus Van Toorn.