WASHINGTON - Thiemo de Bakker is dinsdag (lokale tijd) uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Washington.

De als vijfde geplaatste Amerikaan John Isner was in eigen land te sterk voor de Nederlandse tennisser. Daar waren twee tiebreaks voor nodig: 7-6 (6) 7-6 (8).

Beide spelers serveerden ijzersterk op het hardcourt. De Bakker moest in de hele wedstrijd één breekkans weggeven, maar werkte die weg.

Isner gaf zijn opponent zelfs geen enkele kans om zijn service te breken.

Wimbledon

De Bakker was eerder dit jaar in de tweede ronde van Wimbledon nog te sterk voor Isner. Destijds had de nummer negentien van de wereld er echter net een marathonpartij van ruim elf uur op zitten.

Isner versloeg Nicolas Mahut uit Frankrijk door de vijfde set met de legendarische score van 70-68 te winnen. De Bakker gunde hem in de volgende ronde slechts vijf games.

Aces

De geboren Westlander kreeg in Washington vijftien aces om de oren van het Amerikaanse servicekanon. De Bakker kon daar negen aces tegenover stellen. Op een cruciaal moment faalde zijn opslag.

Isner pakte de eerste set door een dubbele fout van De Bakker. In de tweede set had de man uit Florida drie matchpoints nodig om het karwei met een ace af te maken.

In de derde ronde speelt Isner tegen Xavier Malisse uit België. De Bakker mag zich concentreren op het volgende toernooi. De nummer 46 van de wereld speelt volgende week het sterk bezette Masters-toernooi in de Canadese stad Toronto.