THESSALONIKI - Trainer Martin Jol van Ajax hoopt woensdagavond in de return tegen PAOK in de derde voorronde van de Champions League te kunnen beschikken over Rasmus Lindgren. De Zweedse middenvelder heeft lichte spierklachten.

''Ik hoop op een akkoord van de dokter'', aldus Jol dinsdag op de persconferentie in Thessaloniki.

Lindgren deed een deel van de training met de groep mee en ging daarna individueel aan de slag. Jol neemt in samenspraak met de medische staf woensdag een besluit over het meespelen van de Zweed.

De Amsterdammers moeten het woensdag sowieso doen zonder Eyong Enoh, die zaterdag in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente een hamstringblessure opliep.

Aissati

Zijn vervanger Lindgren stapte in datzelfde duel ook geblesseerd van het veld. ''Als Lindgren afvalt, heb ik weinig middenvelders. Ook daarom is Ismail Aissati mee. Hij kan ook op rechts en links spelen.''

De eerste wedstrijd tegen PAOK vorige week in de Arena einidigde in 1-1. Ajax zal in Griekenland dus minimaal één keer moeten scoren om de laatste voorronde van de Champions League te bereiken.

Hel

Het Toumba-stadion van PAOK, dat plaats biedt aan 28.000 toeschouwers, staat ook wel bekend als de 'Hel van Thessaloniki'. De omstandigheden zullen voor Ajax zeer vijandig zijn, maar dat is volgens Jol niet iets om bang voor te zijn.

''De jongens hebben al zoveel gehoord over deze wedstrijd. Ik denk dat ze wel zijn voorbereid. Of we zenuwachtig zijn? We zijn gezond gespannen.''

Voor Ajax is plaatsing voor het hoofdtoernooi van groot belang. De Amsterdammers kunnen de inkomsten uit de lucratieve Champions League meer dan goed gebruiken. De ploeg van Jol kreeg vorige week in eigen huis genoeg kansen om afstand te nemen van PAOK, maar het gebrek aan effectiviteit brak Ajax uiteindelijk op.

Matig

''De wedstrijd van woensdag is voor ons heel belangrijk. Voor de club en de spelers is het van belang op het hoogste podium te blijven.''

''Natuurlijk spelen we hierna nog zo'n vijftig wedstrijden. Maar het seizoen begint wel slecht als je tegen een tegenstander speelt die heel matig is en er dan uitvliegt'', aldus Jol.