AMSTERDAM - De algemeen directeur van de nationale ploeg van Argentinië, Carlos Bilardo, heeft gezegd dat de deur open blijft voor Diego Armando Maradona om terug te keren als bondscoach van Argentinië.

“Als Maradona om de tafel gaat zitten met Julio Grondona (de AFA-voorzitter, red.) kan het misschien weer goed komen," vertelde Bilardo aan de Argentijnse nieuwszender Todo Noticias. "Ik weet niet wat er kan gebeuren. Het is allemaal een kwestie van praten."

“Mijn taak is om de juiste mensen te vinden en deze namen vervolgens door te geven aan het bestuur", gaat Bilardo verder.

"Zij maken de beslissing. Maar we hebben nog met niemand gesproken. De mogelijkheid van een gesprek tussen Maradona en de AFA bestaat nog steeds."

Rel

De uitspraken van Bilardo zijn opmerkelijk aangezien de hoofdrolspelers zich negatief over elkaar hebben uitgelaten. Zo noemde 'Pluisje’ Bilardo na zijn vertrek als bondscoach een verrader waarop de algemeen directeur antwoordde dat je 'je vriendjes niet altijd aan baantjes kunt helpen'.

Bilardo doelde hier op de eis van Maradona dat hij alleen zou aanblijven wanneer zijn gehele staf intact zou blijven. De Argentijnse bond was het hier niet mee eens waarna de samenwerking beëindigd werd.

Argentinië werd onder Maradona op het WK in Zuid-Afrika in de kwartfinales uitgeschakeld door Duitsland (4-0).

Batista

De volgende wedstrijd van Argentinië is op 11 augustus in Dublin tegen Ierland. Sergio Batista, coach van de ploeg onder twintig jaar, zal de komende tijd voor de groep staan totdat er een juiste persoon is gevonden om het nationale elftal te leiden.

Batista was verantwoordelijk voor het jeugdelftal dat in 2008 goud veroverde op de Olympische Spelen in Peking.