AMSTERDAM - Alberto Contador rijdt vanaf komend seizoen voor de Sungard-ploeg van Bjarne Riis. Dit maakte de ploegleider tijdens een persconferentie bekend.

Contador, die de afgelopen Tour de France nog in het shirt van Astana won, ging niet in op een nieuw aanbod van de Kazachse wielerploeg en zal de komende twee jaar voor de Deense formatie van Riis gaan rijden.

Uitdaging

Contador maakte onlangs bekend toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Riis zocht rond april voor het eerst contact met de Spanjaard. Tijdens de Tour sprak de Deense ploegleider met de broer van Contador en diens advocaat over een eventuele overgang.

De wielerformatie van Riis heet nu nog Team Saxo Bank, maar zal volgend jaar verder gaan als de Sungard-ploeg. De ploegleider zocht een nieuwe kopman nadat de gebroeders Schleck aankondigden de overstap te maken naar een nieuw te formeren Luxemburgse ploeg.

Contador boekte dit jaar zijn derde eindzege in de Tour de France. In 2007 deed hij dat bij de Discovery Channel-ploeg en in de laatste twee seizoenen schreef hij de grootste wielerronde op zijn naam in dienst van Astana.

Wereldtopper

Riis is erg verheugd met zijn nieuwe aanwinst. ,,Alberto is een wereldtopper. Ik ben er trots op dat ik hem aan boord heb weten te halen bij het team voor de komende twee jaar."

"Hij heeft nu drie zeges in de Tour achter zijn naam en ik weet zeker dat hij nog jaren aan de top zal blijven. Hij krijgt daarbij nu de steun van een sterk en loyaal team.''

Rol

Contador ziet in zijn overgang naar Riis een nieuwe uitdaging. ,,Ik ben erg blij met dit nieuwe contract. Ik kijk er naar uit deel te gaan uitmaken van dit team."

"De ploeg van Riis is altijd zeer succesvol geweest en met elkaar hoop ik dat we de komende jaren een heel belangrijke rol gaan spelen in het internationale wielrennen'', zei de Spanjaard.

Sponsor

Tijdens de bijeenkomst werd ook bekend dat Saxo Bank toch doorgaat als co-sponsor van de ploeg. De bank maakte eerder bekend te stoppen. Riis had in het bedrijf Sungard al een nieuwe hoofdsponsor gevonden.

Het team gaat nu komend seizoen Saxo Bank-Sungard heten. ,,Ik ben heel tevreden dat we hiermee in solide financiële basis hebben'', zei Riis.

Contador naar Riis