AMSTERDAM - Leonardo heeft wel oren naar een terugkeer bij Ajax. De Amsterdamse club heeft de Braziliaan hoog op de verlanglijst staan als aanvallende versterking.

"Ik heb een goede tijd gehad daar", vertelt de aanvaller, die momenteel voor NAC uitkomt, aan NUsport.

"Mijn pech was dat ik een zware blessure opliep en de trainer die me gehaald heeft, Henk ten Cate, vervolgens wegging. Al heb ik onder Marco van Basten ook mijn waarde gehad voor de ploeg.

Goede contacten

"Ik heb nog goede contacten bij Ajax en voel me vereerd dat ze twee keer geïnformeerd hebben bij mijn zaakwaarnemer Rob Jansen. Ik zou best terug willen, want Ajax is een topclub en ze spelen Europees voetbal."

"Al heb ik het ook goed naar mijn zin bij NAC. Ik heb veel aan die club te danken en het zou voor mij geen probleem zijn om daar te blijven."

Ruilconstructie

De aanvaller staat nog drie jaar onder contract bij de Bredase club, maar gedacht wordt aan een ruilconstructie waarbij Ajax twee of drie talenten in Breda stalt in ruil voor Leonardo.

Ajax-coach Martin Jol zoekt nog versterking voor zijn aanval. Leonardo kan aan de zijkanten maar ook als spits in een tweespitsensysteem uit de voeten.

Transferperiode

Het is bepaald niet de eerste transferperiode dat Leonardo niet weet waar hij het komende halfjaar speelt. "Grappig is dat. Met mij is er altijd wat. Dan moet ik weg, dan weer terug."

"Gelukkig kan ik daar nu beter mee omgaan dan vroeger. Ik wacht gewoon af wat er gebeurt. Dat weet ik nu toch niet. Dat weet niemand. Dat weet alleen God."