AMSTERDAM - Vacansoleil heeft grote ambities voor het volgende wielerseizoen. De Nederlandse ploeg heeft nu nog een pro-continentale licentie, maar wil volgend seizoen acteren op het hoogste niveau.

Om er zeker van te zijn dat Vacansoleil volgend jaar wel wordt uitgenodigd voor de grote rondes, wil de ploeg enkele renners van naam aantrekken. Daarbij kijkt de Nederlandse ploegleiding nadrukkelijk naar de nummer vier van de afgelopen Tour de France, Samuel Sanchez.

Teammanager Daan Luijckx van Vacansoleil bevestigt tegenover NUsport dat de ploeg aan tafel zit met de regerend olympisch kampioen. "Ik wil er niet te veel over kwijt nog, maar er vinden verkennende gesprekken plaats."

Rondewerk

"Met het oog op het komende seizoen zijn wij nog op zoek naar iemand voor de grote rondes. Met het aantrekken van Stijn Devolder en het verlengen van het contract van Björn Leukemans, denken wij genoeg in huis te hebben voor de klassiekers. De volgende versterking is dus voor het rondewerk."

De teammanager is van mening dat de ploeg niet meer dan één versterking voor de grote rondes hoeft te halen. "Matteo Carrara heeft dit seizoen de Ronde van Luxemburg gewonnen. En met Marco Marcato en Sergey Lagutin hebben wij nog twee renners die een kopman kunnen bijstaan."

De Spaanse ronderenner heeft meerdere aanbiedingen op zak, waaronder van zijn huidige werkgever Euskaltel. De Baskische ploeg raakt echter mogelijk zijn ProTour-licentie voor het komende seizoen kwijt omdat de hoofdsponsor het budget terugschroeft van 5 naar 4 miljoen euro waardoor een vertrek van Sanchez aanstaande lijkt.

Ambities

Vacansoleil was de laatste weken behoorlijk actief op de transfermarkt. Naast het vastleggen van Devolder, tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, werd de ploeg ook in verband gebracht met de Italianen Michele Scarponi en Damiano Cunego.

Dergelijke versterkingen zijn mogelijk omdat het budget van de ploeg voor komend seizoen flink wordt opgeschroefd. "Afgelopen jaar zaten wij tussen de 4,5 en 5 miljoen euro. Dat stijgt nu naar 7,5 miljoen. Je kan dus wel zeggen dat wij ambities hebben", besluit Luijckx.