AMSTERDAM – Ajax werkt (voorlopig) niet mee aan een transfer van Jeffrey Sarpong. Real Sociedad en Racing Santander zouden interesse hebben in de 21-jarige aanvaller, maar een vertrek is onbespreekbaar.

“Martin Jol heeft Jeffrey gezegd, dat hij hem niet wil laten gaan”, vertelt zijn zaakwaarnemer Ruben Esteban aan De Telegraaf.

“Het is teleurstellend hoe Ajax met de speler omgaat. Jeffrey speelt vanaf de E'tjes bij Ajax en heeft zich naar de club toe altijd professioneel opgesteld. We rekenden op medewerking.”

Vleugelspeler

Een vertrek van Sarpong, wiens contract medio 2011 afloopt, hangt waarschijnlijk af van de komst van een vleugelspeler. Eerder gaf Jol aan dat hij de spoeling op de vleugels bij Ajax te dun vindt.

De club is druk bezig om oud-Ajacied Leonardo te verleiden tot een terugkeer. Tweede keuze is Daniel de Ridder, ook al een voormalige speler van Ajax.

Savic

Verder hebben de hoofdstedelingen de 19-jarige Stefan Savic op proef. De Montenegrijnse centrale verdediger speelde afgelopen zaterdag al mee met Jong Ajax op het Maritiem Toernooi in Den Helder.

Zijn club FK BSK Borcaen zou volgens dezelfde krant ongeveer twee miljoen euro willen hebben voor Savic.