UTRECHT - Michel Vorm heeft zondag zijn rentree onder de lat bij FC Utrecht opgeluisterd met een 2-0-oefenzege op de Spaanse club Real Mallorca.

De tweede doelman van Oranje speelde zijn eerste wedstrijd na het WK.

Afgelopen donderdag voelde Vorm zich nog niet fit genoeg om in actie te komen tegen FC Luzern in de derde voorronde van de Europa League.

''Het is belangrijk om weer een wedstrijd in de benen te hebben. Ik verwacht dat ik er donderdag weer in sta'', aldus een zelfverzekerde Vorm over de return donderdag tegen de Zwitserse club.

Ook trainer Ton du Chatinier is overtuigd van de kwaliteiten van zijn eerste keeper, die de afgelopen weken werd vervangen door Khalid Sinouh. ''Michel staat niet ter discussie. Als hij aangeeft dat hij er klaar voor is, dan speelt hij.''

Michael Laudrup

Loïc Loval en Ismo Vorstermans maakten zondag de treffers voor Utrecht, dat veel basisspelers rust gaf met het oog op de wedstrijd tegen Luzern.

Mallorca speelde binnen een week vier oefenwedstrijden op Nederlandse bodem. De ploeg van coach Michael Laudrup en middenvelder Jonathan de Guzman won van Feyenoord en Vitesse. Heerenveen en Utrecht bleken te sterk.