BOEDAPEST - Sebastian Vettel Red Bull start zondag vanaf poleposition in de Grote Prijs van Hongarije. Het is al de zevende keer dit seizoen dat de 23-jarige Duitser vanaf de voorste plek vertrekt.

In de zes voorgaande keren wist de coureur van Red Bull twee keer als eerste de finish te bereiken. De Heppenheimer staat momenteel vierde in de stand om het kampioenschap.

Vettel was zaterdag in de kwalificatie op de Hungaroring veruit de snelste. Hij klokte 1.18,773. Alleen zijn teamgenoot Mark Webber kon dat tempo enigszins benaderen. De Australiër zette de tweede tijd op de klokken: 1.19,184.

Alonso

De concurrenten uit de andere teams gaven meer dan een seconde toe op Vettel. Alonso was de snelste van de rest met de derde tijd: 1.19,987.

Naast hem op de tweede startrij staat zondag Felipe Massa. De Braziliaan van Ferrari bewaart slechte herinneringen aan de Hungaroring. Hij raakte er vorig jaar zwaar gewond aan zijn hoofd en kon de rest van het seizoen niet meer racen.

Goede start

"De marge is zeer indrukwekkend", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner tegenover Autosport. "Het team heeft het uitstekend gedaan. We waren zeer dominant in een kwalificatie-sessie op een relatief korte baan. Een verschil van 1,2 seconden is daarom zeer indrukwekkend.

"We zien echter vaak dat de marge in de race iets kleiner is. Dus de start, de eerste bocht en de eerste ronde zijn erg belangrijk."

De Hungaroring staat bekend als een circuit waar het lastig inhalen is. Een goede start is daarom van groot belang.