AMSTERDAM - De Zuid-Koreaanse spits Hyun-yun Suk begint zaterdagavond in de basis van Ajax voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente.

Ten opzichte van de Champions League-wedstrijd tegen PAOK heeft Jol nog drie wijzigingen doorgevoerd. Verdediger Jan Vertonghen ontbreekt vanwege een schorsing en wordt vervangen door Oleguer.

Demy de Zeeuw neemt de plaats van Rasmus Lindgren op het middenveld over. Christian Eriksen komt in het elftal voor Urby Emanuelson. Ajax speelt woensdag in Thessaloniki de return tegen PAOK.

FC Twente

Bij de landskampioen uit Enschede ontbreekt Marc Janko. De Oostenrijkse spits heeft liesklachten. Emir Bajrami, net als Janko nieuw bij Twente, begint wel in de basis. Luuk de Jong staat in de spits bij de Tukkers en treft op het veld zijn broer Siem, middenvelder van Ajax.

Doelman Sander Boschker ontbreekt nog omdat hij wat langer rust heeft gekregen na het WK. De Belgische trainer Michel Preud'homme, die zijn officiële debuut maakt bij de landskampioen, heeft daarom de Bulgaar Nikolai Michailov onder de lat geposteerd.

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Oleguer en Anita; Enoh, Siem de Jong en De Zeeuw; Suarez, Suk en Eriksen.

FC Twente: Michailov; Tiendalli, Douglas, Wisgerhof en Carney; Brama, Tioté en Janssen; Ruiz, Luuk de Jong en Bajrami.