BARCELONA - Marcel van der Westen heeft zich bij de Europese kampioenschappen atletiek niet kunnen mengen in de strijd om de medailles tijdens de finale van de 110 meter horden.

De 33-jarige atleet eindigde vrijdagavond in Barcelona als zevende in 13,58.

 De Europese titel ging naar de Brit Andy Turner, die zegevierde in 13,28 seconden. Het zilver was voor de Fransman Garfield Darien (13,34), brons ging naar de Hongaar Daniel Kiss (13,39).

Van der Westen was in de halve finale op 13,56 seconden uitgekomen, zijn beste seizoentijd. Die hielp hem ook aan de finaleplaats, want hij eindigde als vierde. Als een van de twee tijdsnelste verliezers mocht hij toch de eindstrijd in. Daarin was de tegenstand feller.

'Op goede weg'

''Die jongens lopen allemaal 13,30 en deden dat hier ook. Je hoopt dat je zelf ook door de bliksem wordt getroffen en je verbetert. Dat gebeurde niet. Ik ben op de goede weg, maar de races zijn vandaag en dan moet je er staan'', aldus de hordenspecialist die afgelopen seizoen door blessures vooral aan de kant zat.

Van der Westen viert zondag zijn 34e verjaardag. Aan ophouden denkt hij nog niet. ''Ik vind leeftijd helemaal niet belangrijk. Ik wil dit jaar nog hard lopen en volgend jaar ook.''