ENSCHEDE - Landskampioen FC Twente heeft de selectie uitgebreid met Roberto Rosales en Nacer Chadli. Rosales, een 21-jarige Venezolaan, komt over van AA Gent en moet de naar Wigan Athletic vertrokken Ronnie Stam vervangen als rechtsback. Chadli (20) komt over van AGOVV.

Dat maakte FC Twente vrijdag op de website bekend.

Rosales speelde eerder in eigen land voor FC Caracas. De afgelopen drie jaar stond de verdediger onder contract bij AA Gent, waarvoor hij 68 competitiewedstrijden speelde en vijf doelpunten maakte.

Hij wordt bij Twente herenigd met trainer Michel Preud'homme, die bij Gent ook al zijn coach was. De Venezolaanse international had bij Gent nog een contract voor een jaar. Rosales tekende in Enschede voor drie jaar, met een optie op nog een seizoen.

Ronnie Stam

De Venezolaan is aangetrokken als vervanger van Ronnie Stam. De 28-jarige rechtsback tekende vrijdag een contract voor drie jaar bij Wigan Athletic, uit de Engelse Premier League.

Stam kwam twee jaar geleden over van NAC Breda en speelde sindsdien 57 competitieduels voor Twente. Stam behoort tot de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Oekraïne.

Chadli

De Belgische aanvaller Chadli maakte in de Jupiler League indruk bij AGOVV. In negentig wedstrijden scoorde hij 28 keer, waarvan zeventien afgelopen seizoen. Chadli tekende voor drie jaar bij FC Twente.

Rosales en Chadli kunnen volgende week vrijdag tegen Roda JC hun debuut maken voor FC Twente. De twee aanwinsten behoren niet tot de selectie voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, zaterdag tegen Ajax.