Twee dagen voor de WK-finale begonnen de eerste voorrondes van de Champions League al. Arjen Robben is in mijn nachtmerries pas één keer opgedoken voor Iker Casillas of ik zie FC Utrecht live op tv spelen voor één of andere wedstrijd in de Europa League.

Of de uitgeputte meneer Suarez zich na drie vakantiedagen en een geboorte in Amsterdam wil melden, er staat een wedstrijd van de waarheid voor de deur. Twente-speler Ronnie Stam naar Ajax, want Gregory van der Wiel gaat naar Bayern München. Oh nee, toch niet.

Bayern-trainer Louis van Gaal stelt een conditietrainer op in een oefenwedstrijd. Ajax-trainer Martin Jol flirt verder met Fulham als hij niks mag op de transfermarkt. Mido? Hahaha! Echt? Daniel de Ridder? Tom de Mul?

Mido praat

Dani popelt in Portugal, het personeel van Jimmy Woo popelt mee in Amsterdam. Ajacied Miralem Sulejmani is boos. Is hij (de man van 16.250.000 euro) eindelijk fit, laat Jol hem niet naar West Ham United gaan!

Mounir El Hamdaoui gaat naar Ajax. Oh nee, toch niet, hij wil naast een jaarsalaris van zo'n 1.800.000 euro compensatie voor zijn Rotterdamse sportzaak. Mido komt praten. Tja, dat kan-ie goed.

El Hamdaoui

Joop Munsterman vreet zich op in Enschede. Naast Stam vallen de namen Douglas en Bryan Ruiz. 'Toch leuk dat ze er nog zijn, Joop!' huh-huh, tot 30 augustus zeker. Woensdag, persdag Twente. Joop heeft longontsteking, een radioverslaggever verstuurt in Enschede een item over de bij AZ trainende El Hamdaoui. 's Avonds vergeet Ajax te winnen van PAOK. Peperduur vermoeidheidsfoutje.

Donderdagnacht tekent El Hamdaoui voor vier jaar. Tenminste… Stam vertrekt naar Wigan Athletic. Hoewel… Vrijdagmiddag zal Twentetrainer Michel Preud'homme om half twee een persconferentie geven over de wedstrijd van zaterdag tegen Ajax. Wedstrijd tegen Ajax?

Johan Cruijff Schaal

Telefoon. Redactie. 'Zou jij niet een column maken over de Johan Cruijff Schaal?' Ah, die wedstrijd. Goed, de JCS, de vroegere Supercup, is een prijs voor de winnaar van de wedstrijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen.

Als een club de dubbel wint, mag de nummer twee van de competitie aantreden in deze officiële opening van het nieuwe seizoen. Een club kan natuurlijk niet tegen zichzelf spelen. Hoewel, Ajax kwam woensdag dicht in de buurt.

De wedstrijd om de JCS wordt ieder jaar gespeeld in de Arena, Johan Cruijff zou ieder jaar de JCS uitreiken, maar had daar na een jaar al geen zin meer in. Wensen we tot slot iedereen (15.000 man?) veel plezier zaterdagavond, tijdens deze wedstrijd om niets, tussen elftallen die over drie weken niet meer bestaan.