AMSTERDAM - Mounir El Hamdaoui en Ajax zijn er uit. De aanvaller mag zich de komende vier jaar Ajacied noemen.

Zijn huidige club AZ heeft dit vrijdag bekendgemaakt op de website. El Hamdaoui heeft getekend tot medio 2014.

Ajax en AZ waren het vorige week al eens over de overgang van de aanvaller. De speler kwam er zelf echter niet uit en zijn overstap naar de hoofdstad leek af te ketsen.

Jol liet woensdag na het duel in de voorronde van de Champions League nog weten dat El Hamdaoui 'nee' had gezegd en dat Ajax op zoek zou gaan naar andere versterkingen.Vrijdag kwamen de twee partijen er alsnog uit.

El Hamdaoui zou zaterdag al zijn debuut kunnen maken in het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente.

PAOK

Ajax heeft hem op tijd ingeschreven bij de KNVB en hij dus kan in de wedstrijdselectie worden opgenomen. Hij is niet speelgerechtigd voor de tweede ontmoeting in de voorronde van de Champions League volgende week woensdag tegen het Griekse PAOK.

El Hamdaoui wilde graag vertrekken bij AZ. De 26-jarige Rotterdammer had nog een contract tot medio 2012 in Alkmaar.

Vijftig

Hij leidde AZ in het seizoen 2008-2009 met 23 doelpunten naar de tweede landstitel uit de historie. Afgelopen seizoen was de spits twintig keer trefzeker. In totaal maakte hij in 81 competitiewedstrijden voor de Noord-Hollanders vijftig doelpunten.

De Marokkaanse international stond eerder onder contract bij Excelsior, Tottenham Hotspur en Willem II. El Hamdaoui speelde sinds 2007 voor AZ.

Jol haalde El Hamdaoui in 2005 als trainer van Tottenham Hotspur naar Engeland. Hij brak daar mede vanwege een ernstige knieblessure niet door.