LUXEMBURG - De Luxemburgse wielrenners Frank en Andy Schleck gaan na dit seizoen weg bij de Saxo Bank-ploeg van Bjarne Riis.

Frank en Andy Schleck gaan waarschijnlijk rijden voor een nieuwe Luxemburgse ploeg.

''Het is nu officieel dat we volgend seizoen niet meer voor Bjarne rijden'', zo meldde Andy Schleck, de nummer twee van de Ronde van Frankrijk.

''We gaan aan het einde van dit jaar weg. Alle geruchten en 'nieuwtjes' over dat we samen met Alberto Contador een team gaan vormen, zijn nu voorbij. We gaan niet door'', aldus Schleck.

Contador

Tourwinnaar Contador maakte woensdag bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij Astana. De Spanjaard zou de overstap maken naar de ploeg van Riis, die overigens in het IT-bedrijf Sungard een nieuwe hoofdsponsor voor volgend jaar heeft gevonden. Saxo Bank trekt zich aan het einde van het seizoen terug uit de wielersport.

De geruchten over een aanstaande breuk tussen de broers Schleck en Bjarne Riis zongen al maanden rond. Die werden nog eens gevoed door het plotselinge vertrek van ploegleider Kim Andersen bij Saxo Bank, een week voor de start van de Tour.

Nieuwe ploeg

De oud-wielrenner, die bekend staat om zijn goede band met de fietsende broers, gaat een nieuwe wielerploeg opzetten in Luxemburg. Het ligt voor de hand dat de Schleck's daar volgend jaar voor gaan rijden.

''We kunnen nog niet zeggen waar we naartoe gaan, maar zoals iedereen weet komt er een Luxemburgs team. Wij weten wat we willen en Bjarne weet dat ook'', aldus de 25-jarige Andy Schleck, die in de Tour twee ritten en het jongerenklassement won. ''Het waren voor mij vijf fantastische jaren en voor Frank acht. Ik wil bevriend blijven met Bjarne, maar dit is voor ons wel het einde bij dit team.''

Frank Schleck (30) kwam al vroeg in de Tour ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. De kampioen van Luxemburg eindigde twee keer als vijfde in de Ronde van Frankrijk.