OSLO - Zlatan Ibrahimovic heeft donderdag een einde gemaakt aan de geruchten dat hij zou vertrekken bij FC Barcelona. ''Ik ben en blijf speler van Barça'', zei de Zweedse spits stellig.

De Spaanse kampioen nam Ibrahimovic vorig jaar voor zo'n 75 miljoen euro over van Internazionale, maar Ibrahimovic kon de hooggespannen verwachtingen nog niet volledig waarmaken.

Barcelona versterkte zich deze zomer met de Spaanse aanvaller David Villa, waardoor een vertrek van Ibrahimovic aanstaande leek.

De 28-jarige Zweed heeft echter van trainer Josep Guardiola te horen gekregen dat hij een belangrijke kracht is, zo beweerde Ibrahimovic tijdens een persconferentie in Oslo.

Doel

''Ik moet nu gewoon hard blijven werken om zijn vertrouwen te behouden. Ik ben naar Barcelona gekomen om de Champions League te winnen en ik blijf dat doel nastreven.''

Ibrahimovic stelde zich onlangs weer beschikbaar voor de nationale ploeg. Met Zweden is hij een van de tegenstanders van het Nederlands elftal tijdens de EK-kwalificatie.