BOEDAPEST - Een emotioneel weerzien wacht Felipe Massa komende weekeinde op de Hungaroring. Op dit circuit raakte coureur van Ferrari vorig jaar zwaargewond tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije.

''Ik zal als eerste de mensen opzoeken die mij zo voorzichtig uit de cockpit hebben gehaald. Ik heb veel te danken aan hen en voel een bijzondere band'', aldus de Braziliaan.

Massa kan zich nauwelijks iets herinneren van het ongeval. De coureur raakte meteen buiten bewustzijn toen een metalen springveer los schoot van de bolide van Rubens Barrichello en zich met hoge snelheid in de helm van Massa boorde.

Plastische chirurgie

Hij lag meer dan een week in coma en was voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Massa had lange tijd nodig om te herstellen van een schedelbasisfractuur en onderging plastische chirurgie rond zijn linkeroog.

''Het is een bijzonder gevoel om terug te keren in Boedapest. Ik heb absoluut geen angst. Het is een mooi circuit en ik wil graag een goed resultaat neerzetten. Vooral om de mensen die mij zo goed hebben verzorgd op het circuit en in het ziekenhuis te laten zien hoe goed het weer met me gaat.''

Superstart

Een goed resultaat hing vorig weekeinde al in de lucht bij de Grote Prijs van Duitsland op het circuit van Hockenheim.

Massa had een superstart en leek af te stevenen op zijn eerste zege van dit seizoen, toen de teamleiding van Ferrari ingreep en de Braziliaan via de boordradio opdracht gaf zijn teamgenoot Fernando Alonso te laten passeren.

Teamorder

De verkapte teamorder leverde Ferrari direct na de race een boete van ruim 75.000 euro op. De Italiaanse renstal moet binnenkort ook nog tekst en uitleg geven bij de motorsportraad van de FIA.

Massa hield na afloop vol dat hij aan het teambelang dacht. ''Ik had niet de juiste snelheid op harde banden en Fernando was sneller. Het was mijn beslissing om hem te laten voorgaan.''

De Grote Prijs van Hongarije is de twaalfde race van het seizoen. De Brit Lewis Hamilton van McLaren leidt het wereldkampioenschap voor zijn teamgenoot en regerend wereldkampioen Jenson Button. Massa staat achtste. Hamilton zegevierde vorig jaar op de Hungaroring.