BARCELONA - De een is van plan vrijdag wat moois te laten zien, voor de ander zit het seizoen erop. Marcel van der Westen plaatste zich donderdag in Barcelona tijdens de EK heel gemakkelijk voor de halve finale van de 110 meter horden.

Gregory Sedoc kreeg tijdens zijn race last van een oude hamstringblessure en werd uitgeschakeld.

Van der Westen liep naar de tweede plaats in zijn serie in 13,58 seconden, zijn beste seizoentijd.

Bij Sedoc schoot direct na de start de pijn in een hamstring. Het resultaat, vijfde in 13,95 seconden, was onvoldoende om naar de halve finale van vrijdag te mogen.

Olympische Spelen

Van der Westen (bijna 34 jaar) is de laatste weken langzaam in vorm gekomen. ''Ik ben beter dan in het jaar van de Olympische Spelen in Peking toen ik 13,35 seconden liep."

"Ik had een achterstand na het indoorseizoen, maar we hebben steeds gezegd dat het in Barcelona moest gebeuren. Er zijn hier geen uitgesproken favorieten. Het zal vrijdag wel wat harder moeten, maar ik heb lang niet alles hoeven te geven'', klonk het tevreden.

Hordenspecialist

Voor Gregory Sedoc is het seizoen voorbij. De hordenspecialist kreeg direct na de start last van een hamstring, die hem eerder van eind april tot half juni aan de kant hield. Hij finishte in 13,95, veel te traag.

Sedoc liep voor de EK maar vier wedstrijden en voldeed niet aan de kwalificatie-eis. Hij kreeg het voordeel van de twijfel. ''Dit is balen. Het hele jaar heb ik al pech. Ik heb het geprobeerd. Nu wil ik eerst fit worden.''

Thuisblijven

Sedoc was vanaf 2002 op alle grote seniorentoernooien. Alleen dit seizoen faalde hij opzichtig. Bij de WK indoor in maart in Doha was hij volledig uit vorm. De tijd om voor Barcelona in vorm te geraken, was te kort.

''Ik heb de vorige wedstrijden op 70 procent gedaan. Hier moet je 110 procent geven. Dan kon dus niet. Thuisblijven wilde ik niet. Dit is een leerzaam seizoen geworden.''