BUENOS AIRES - Diego Maradona heeft woensdag woedend gereageerd op zijn gedwongen vertrek als bondscoach van Argentinië.

De flamboyante trainer betichtte bondsvoorzitter Julio Grondona van het vertellen van leugens.

Ook teammanager Carlos Bilardo kon rekenen op stevige kritiek. Volgens Maradona heeft de voormalig bondscoach 'verraad' gepleegd.

De Argentijnse voetbalbond maakte dinsdagavond bekend dat het contract van de 49-jarige legendarische oud-speler, die zijn land in 1986 aan de wereldbeker hielp, niet wordt verlengd. 'Pluisje' las woensdagavond (plaatselijke tijd) een verklaring voor.

Rouw

''Grondona vertelde me in de kleedkamer na de uitschakeling in Zuid-Afrika dat hij heel tevreden was over het werk dat ik had verricht en wilde graag dat ik zou aanblijven.

En terwijl we rouwden om het verlies tegen Duitsland, was Bilardo al achter de schermen bezig om mij eruit te werken. Grondona loog tegen me, Bilardo verraadde me'', aldus de boze Maradona.

Zeven vervangers

Het voetbalicoon vertelde nogmaals dat hij graag bondscoach had willen blijven, maar dan met zijn zelfgekozen technische staf.

''Grondona wilde liefst zeven van mijn mensen vervangen en hij weet dat het voor mij onmogelijk is verder te werken zonder mijn trainersstaf. Ik sta pal voor die mensen.''