AMSTERDAM - Het is nog hoogst onzeker of de transfer van Mounir El Hamdaoui van AZ naar Ajax rond gaat komen.

''Hij heeft 'nee' gezegd, dus we kijken naar anderen'', zei trainer Martin Jol woensdag na het teleurstellende gelijkspel in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK (1-1).

Ajax heeft El Hamdaoui de tijd gegeven om na te denken. ''Als hij er nog even over na wil denken, is dat goed'', aldus Jol. De oefenmeester wil graag een spits toevoegen aan zijn selectie.

Na het vertrek van Marko Pantelic beschikken de Amsterdammers niet meer over een echte aanvalsleider. ''En Mounir is gewoon een goede spits die doelpunten maakt'', zei Jol.

Verbeek

El Hamdaoui trainde woensdag 'gewoon' weer met AZ mee. Volgens de trainer in Alkmaar, Gertjan Verbeek, wil de spits nog steeds naar de Arena verkassen. "Hij heeft me in een gesprek voor de training verteld dat hij graag naar Ajax wil, maar dat die club nu aan zet is'', zegt Verbeek tegenover De Telegraaf.

''Mounir heeft gezegd dat hij nog een maand de tijd heeft om naar Ajax, dan wel een andere club te verkassen. Mocht dat niet gebeuren, dan zet hij per 1 september de knop om en geeft hij zich voor honderd procent voor AZ."

Sulejmani

Tegen PAOK stond Miralem Sulejmani bij Ajax in de punt van de aanval. De Serviër ging halverwege de tweede helft naar de kant vanwege hamstringklachten.

''Micky voelde zich goed en wilde graag spelen'', verklaarde Jol zijn keuze voor de aanvaller die vorige week nog openlijk liet blijken bijzonder ontevreden te zijn omdat Ajax een verhuur naar West Ham United heeft geblokkeerd.