BRAGA - Voor Celtic lijkt de hoop op een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League al na één wedstrijd in de kwalificatieronde vervlogen.

De Schotse topclub ging in de eerste wedstrijd van de derde voorronde met 3-0 onderuit bij het Portugese Sporting Braga.

Alan maakte voor rust de openingstreffer uit een strafschop. In het laatste kwartier nam Braga verder afstand. Elderson en Matheus maakten de andere doelpunten.

Jos Hooiveld en Glenn Loovens hadden een basisplaats bij Celtic en kregen beiden een gele kaart. Over een week moet Celtic in eigen stadion flink aan de bak om nog kans te maken op plaatsing voor de vierde voorronde.

Goede uitgangspositie

Fenerbahçe verschafte zich tegen Young Boys uit Zwitserland wel een goede uitgangspositie. De Turken maakten twee belangrijke uitdoelpunten en speelden met 2-2 gelijk.

Emre Belözoglu en Miroslav Stoch, vorig seizoen nog spelend voor FC Twente, maakten de treffers voor Fenerbahçe. Emiliano Dudar zorgde voor het eerste Zwitserse doelpunt. Eén minuut voor het einde schoot Moreno Costanzo vanaf elf meter de gelijkmaker binnen.