AMSTERDAM – Ajax heeft zich een slechte dienst bewezen in het eerste duel in de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki. De Amsterdammers waren in de Arena heer en meester, maar zagen de Grieken minder slordig omspringen met hun kansen: 1-1.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de Franse scheidsrechter Tony Chapron was het duidelijk dat Ajax, met Rasmus Lindgren voor de niet geheel fitte Demy de Zeeuw in de basis, de tweestrijd al in Amsterdam wilde afmaken.

Binnen vier minuten leverde dat een grote kans op voor Luis Suarez. Zijn lob ging echter net over het doel van keeper Kostas Chalkias.

Schlemiel

De Griekse sluitpost reageerde vijf minuten later ook goed op een afstandsschot van Siem de Jong. Twee minuten daarna veranderde Chalkias van held in schlemiel toen hij een van richting veranderde voorzet niet klemvast had.

Via Eyong Enoh en Siem de Jong kon uiteindelijk Suarez, met zijn honderdste doelpunt voor Ajax, zijn club verdiend op een 1-0 voorsprong zetten. Chalkias moest daarna bovendien de strijd staken met een vingerblessure.

Kansen

Ook na de treffer kreeg het goed spelende Ajax kans op kans om de marge uit te breiden. De mogelijkheden waren echter niet besteed aan De Jong, Suarez en de verrassend in de basisopstelling opgenomen Miralem Sulejmani.

Toen ook in de tweede helft de kansen niet benut werden, begon de ploeg van Martin Jol op twee gedachten te hinken.

Ivic

En net toen de aandacht verslapte, sloeg PAOK toe. De Grieken braken snel uit en Vladimir Ivic was er als de kippen bij om de buitenkans te benutten: 1-1.

Het lukte Ajax, dat nog vergeefs een strafschop claimde in blessuretijd, daarna niet meer om de stand op het scorebord te veranderen waardoor de ploeg zich volgende week woensdag kan opmaken voor een heet avondje in Griekenland.

De winnaar van het tweeluik gaat naar de laatste voorronde van de Champions League.

Ajax - PAOK