AMSTERDAM - Ajax begint woensdagavond met Miralem Sulejmani in de basis tijdens de eerste confrontatie met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League.

De Serviër vormt de voorhoede met aanvoerder Luis Suarez en Urby Emanuelson.

Demy de Zeeuw zit op de bank. De international, die met het Nederlands elftal de finale van het WK bereikte, kwam vorige week terug van vakantie.

Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel en Suarez zijn net als De Zeeuw pas een week in training, maar beginnen wel in de basis. Rasmus Lindgren vervangt De Zeeuw op het middenveld.

WK-gangers

Voor Van der Wiel en Suarez is de Champions League-ontmoeting met PAOK hun eerste wedstrijd van dit seizoen. De twee WK-gangers ontbraken afgelopen vrijdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Chelsea (3-1) en speelden in de voorbereiding dus nog geen minuut.

Stekelenburg stond vrijdag wel de hele wedstrijd onder de lat, De Zeeuw deed de laatste twintig minuten mee.

Mounir

Ajax-trainer Martin Jol hoopte voor de wedstrijd tegen de nummer twee van Griekenland de beschikking te hebben over Mounir El Hamdaoui. Ajax heeft met AZ al een akkoord over de transfersom, maar de eisen van El Hamdaoui zijn Ajax (voorlopig) te gortig.

Opstelling: Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen en Anita; Enoh, De Jong en Lindgren; Suarez, Sulejmani en Emanuelson.