AMSTERDAM – Jon Dahl Tomasson en Sekou Cissé zijn woensdag weer teruggekeerd op het trainingsveld. Beide spelers zijn hersteld van hun blessures en werkten in Spanje een individuele training af.

“Het was zwaar voor mij vandaag”, zegt de Deen, die in de wedstrijd op het WK tegen Japan een spierscheurtje in zijn rechterbovenbeen opliep.

“Ik heb bijna vier weken vakantie gehad en sta nu weer voor het eerst op het trainingsveld, dus dat is ook logisch.”

Diepste spits

Trainer Mario Been vertelde op het trainingskamp dat hij Tomasson voorlopig als diepste spits gaat gebruiken. “'Omdat hij vooralsnog het beste alternatief is voor die positie”, tekent Voetbal International uit zijn mond op. “Fedor Smolov kan er ook spelen, maar hij is in mijn ogen meer een echte nummer 10.”

“Daarnaast heb ik ook Luc Castaignos nog achter de hand, maar hij is nog jong en heeft net een EK gespeeld. Tot we een nieuwe spits hebben, speelt Tomasson voorin. Hij kan dat. Vorig seizoen was hij niet voor niets onze clubtopscorer (met elf doelpunten, red.).”

Of de aanvaller fit genoeg is om mee te doen in de oefenwedstrijden tegen Benfica (vrijdag) of Aston Villa (zaterdag) is nog onzeker. “Misschien dat die wedstrijden nog te vroeg komen”, vertelt Tomasson op de website van Feyenoord.

Cissé

Wie er dan mogelijk ook niet bij is, is Cissé. De Ivoriaan kampt nog steeds met de naweeën van zijn teenblessure. “Het gaat langzaam beter”, vertelt de aanvaller. “Het belangrijkste is nu om weer honderd procent fit te worden, daar ga ik ontzettend mijn best voor doen.”

“Ik kan nu nog niet zeggen hoe lang dat nog duurt, het gaat erom dat de pijn in mijn teen helemaal weg is. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer op het veld sta.”