MADRID - Tourwinaar Alberto Contador heeft besloten zijn huidige ploeg Astana aan het einde van dit jaar te verlaten. Dat maakte de woordvoerder van de Spaanse wielrenner woensdag bekend.

De ploeg uit Kazachstan wilde uiterlijk dinsdagavond duidelijkheid hebben van de drievoudig tourwinnaar, maar Contador verwierp dat ultimatum en beëindigde daarmee de onderhandelingen.

''Alhoewel we qua vraag en aanbod helemaal niet zo ver uit elkaar lagen, wilde het team dringend weten of Alberto zijn contract zou verlengen'', luidde de tekst van een communiqué. ''Alberto heeft dat ultimatum verworpen.''

Discovery Channel

Contador won bij Astana tweemaal de Tour (2009 en 2010), de Giro (2008) en de Vuelta (2008). In 2007 veroverde de Spanjaard voor de eerste keer de eindzege van de Ronde van Frankrijk, toen hij nog bij Discovery Channel fietste.

''Alberto neemt na zijn overwinning in de Tour de tijd om alle aanbiedingen te bekijken en op een rijtje te zetten'', zo valt verder in de verklaring te lezen. ''Hij sluit op dit moment geen enkel team uit.''

Volgens verscheidene media maakt Contador komend seizoen de overstap naar het team van ploegleider Bjarne Riis. De broers Frank en Andy Schleck, die nu voor dat team rijden, zouden namelijk vertrekken naar een nieuwe, Luxemburgse ploeg.