AMSTERDAM - Ajax zal komende week normaal gesproken Emile Mpenza (32) presenteren als nieuwe aanwinst. De Amsterdamse club is zo goed als rond met de Belgische aanvaller.

Mpenza komt over van het Zwitserse FC Sion waarvoor hij 21 treffers aantekende in dertig duels en moet de Amsterdamse aanvalslinie gaan leiden.

Mpenza is de opvolger van Marko Pantelic, die deze zomer bij Ajax vertrok omdat hij een meerjarig contract eiste waar Ajax niet verder wilde gaan dan een eenjarige overeenkomst.

El Hamdaoui

De komst van Mpenza kwam in een stroomversnelling na het afhaken van Mounir El Hamdaoui. Ajax onderhandelde afgelopen nacht tot twee uur met de aanvaller van AZ en zijn begeleider Sietje Mouch, maar kwam net niet tot overeenstemming.

Daardoor is er wel financiële ruimte beschikbaar voor een extra aanvaller. De kans is groot dat oud-Ajacied Mido de gelederen komt versterken als stormram.

Leonardo

Voor de rechterkant zijn Leonardo en Tom de Mul voorname kandidaten. Eerstgenoemde aanvaller ligt echter nog drie jaar vast bij NAC Breda.

Leonardo speelde een jaar geleden nog bij Ajax en heeft wel oren naar een terugkeer naar de hoofdstad.