LONDEN - Arsenal is zaterdag ongeslagen gebleven in de Engelse Premier League. De koploper stond in de Londense derby tegen Tottenham Hotspur lang op achterstand, maar won door twee treffers in de slotfase.

De Zweed Ljungberg werd in de 78e minuut matchwinner kort nadat de Fransman Pires had gelijkgemaakt. Tottenham had vanaf de vijfde minuut een voorsprong door Anderton maar bezweek in de tweede helft onder het tempo van de betere tegenstander die in de tweede helft met Bergkamp speelde. De winnende ploeg dankte veel aan doelman Lehmann. De Duitser voorkwam in de eerste helft een grotere achterstand.

Arsenal kwam op 30 punten uit 12 duels. Dat is vier meer dan Chelsea uit 11 en vijf meer dan titelverdediger Manchester United. Beide achtervolgers van Arsenal spelen zondag hun twaalfde competitieduel.

Aston Villa-Middlesbrough

Middlesbrough boekte zaterdag een fraaie overwinning in de uitwedstrijd bij Aston Villa. Zenden maakte het eerste doelpunt in de 30e minuut.

Portsmouth-Leeds United

De wedstrijd Portsmouth - Leeds United begon een half uur later door het uitvallen van de lichtinstallatie. Portsmouth won met 6-1. Stefanovic, overgekomen van Vitesse, opende de score. O'Neill (2), Foxe, Berger en Ayegebeni volgden zijn goede voorbeeld.