PAPENDAL - Ruud Vreeman heeft besloten zijn functie als bestuurslid van NOCNSF neer te leggen. Dat heeft hij het bestuur van de sportkoepel vrijdag meegedeeld.

Vreeman verloor onlangs verrassend de strijd om het voorzitterschap van NOCNSF van Erica Terpstra. De burgemeester van Zaanstad, door het bestuur naar voren geschoven als kandidaat, was in de peilingen de gedoodverfde opvolger van Hans Blankert geweest, mede omdat hij de steun had van de grote sportbonden. Tot veler verrassing won medebestuurslid Terpstra. Vreeman zei meteen na de verkiezing zich te beraden over zijn toekomst als bestuurslid.

Verstandiger

Vreeman heeft een goed gesprek gehad met Terpstra, die vanaf 19 november haar functie als voorzitter gaat bekleden. Hij acht het voor zichzelf en het functioneren van het bestuur verstandiger zijn functie neer te leggen.

In een reactie gaf Vreeman vrijdag aan dat hij moeite had gehad tot deze beslissing te komen. "Ik heb een afweging moeten maken. Veel bonden hebben me gesteund en ik blijf natuurlijk enthousiast voor de sport, maar ik heb het gevoel dat ik in de huidige sfeer met minder plezier zou werken", lichtte hij zijn besluit toe.

Bescheiden

Vreeman zei niet verbitterd te zijn over zijn niet-verkiezing. "Ik ben twee dagen teleurgesteld geweest, daarna ben ik eens goed gaan nadenken wat ik nu verder wilde. Uiteindelijk ben ik tot deze beslissing gekomen." Hij sprak vrijdag van een verschil in stijl van besturen. "Ik vind dat een sportbestuurder zich bescheiden en terughoudend moet opstellen. Ego's heb je niet nodig in een bestuur. Juist sporters en vrijwilligers moeten de ambassadeurs van de sport zijn."

Vreeman had de portefeuille breedtesport. Over zijn opvolging was vrijdag nog niets bekend.