AMSTERDAM - Vitaly Petrov heeft zijn toekomst bij Renault in eigen hand. Dat zegt teambaas Eric Boullier van de Frans/Britse formatie over de kansen van de Russische debutant in een reactie op de geruchten rondom de komst van Kimi Raikkonen in 2011.

Petrov, die dit seizoen als eerste Rus ooit debuteerde in de Formule 1, kende een lastige eerste seizoenshelft.

Van de 89 punten die Renault tot nu toe scoorde, staan er 83 op het conto van zijn teamgenoot Robert Kubica. De Pool tekende bovendien een contract voor de komende twee jaar.

Kimi Raikkonen wordt regelmatig in verband gebracht met het tweede stoeltje bij de renstal. Dan moet de Finse wereldkampioen van 2007 wel een punt zetten achter zijn kortstondige rallycarrière.

Niet teleurgesteld

Voor Boullier is het echter absoluut geen uitgemaakte zaak dat Petrov het team na 2010 al weer verlaat.

"Hij heeft zijn toekomst in eigen hand", zegt de Fransman tegenover Autosport. "We zijn absoluut niet in hem teleurgesteld. Hij is duidelijk de beste nieuwkomer van het seizoen."

"Vitaly heeft het een aantal keer uitstekend gedaan, maar hij heeft soms een gebrek aan constantheid waardoor hij de punten die hij verdient misloopt. Het is noodzakelijk dat beide auto's punten scoren. Als dat niet gebeurt krijg je uiteraard geruchten rondom zijn positie."

Toegewijd

Boullier vervolgt: "Maar we zijn totaal aan hem toegewijd. We zijn blij dat we hem aan boord hebben en doen er alles aan om hem te helpen met het maken van de laatste stap."

Renault staat momenteel vijfde in de stand om de constructeurstitel, met 37 punten achterstand op Mercedes GP.