AMSTERDAM – Ajax heeft zijn oog laten vallen op Roberto Rosales. De rechtsback van AA Gent wordt gezien als mogelijke vervanger van Gregory van der Wiel, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Bayern München.

Dat meldt het AD woensdag. Rosales is een 21-jarige Venezolaan die sinds 2007 onder contract staat in België. Zijn verbintenis in Gent loopt nog één seizoen door.

Net als Van der Wiel beschikt de verdediger over veel aanvalsdrang en bestrijkt hij de gehele rechterflank.

FC Twente

Eerder werd Rosales in verband gebracht met FC Twente, als eventuele opvolger van Ronnie Stam.

De afgelopen jaren werkte de dertienvoudig international van Venezuela bij AA Gent samen met de nieuwe trainer van de club uit Enschede, Michel Preud’homme.

Stam

Stam wordt op zijn beurt ook in verband gebracht met Ajax. De kans dat hij komend seizoen in de Amsterdam Arena actief is, lijkt echter te verwaarlozen.

De Tukkers vragen vier miljoen euro voor de Bredanaar, maar Ajax zou niet bereid zijn zo veel geld uit te geven. Stam zou zelf wel oren hebben naar een transfer richting de club van trainer Martin Jol.

Grygera

Naast Rosales en Stam zou Ajax ook belangstelling hebben voor Zdenek Grygera.

Grygera speelt momenteel bij Juventus, maar is niet zeker van zijn toekomst bij de Italiaanse club. De Tsjech strijkt echter een riant salaris op in Turijn, waardoor uitsluitend een huurperiode eventueel tot de mogelijkheden zou behoren voor Ajax.

De 30-jarige verdediger, die zowel op rechts als in het centrum uit de voeten kan, speelde tussen 2003 en 2007 ook al in Amsterdam.

Van der Wiel

Ajax is naarstig op zoek naar een nieuwe rechtsback, nu Van der Wiel zijn geboortestad dreigt te verlaten voor Bayern München, waar zijn landgenoot Louis van Gaal de scepter zwaait.

De Duitsers zouden naar verluidt twintig miljoen euro overhebben voor de Osdorper.

De Oranje-international, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, speelde zich in de kijker bij verscheidene Europese topclubs na een sterk seizoen, dat bekroond werd met deelname aan het WK in Zuid-Afrika.