SILVERSTONE - Mark Webber wond er na zijn overtuigende zege in de Britse Grand Prix op Silverstone geen doekjes om.

Webber doelde op de voorkeursbehandeling die Sebastian Vettel kreeg van het team op zaterdag, de dag voor de race.

Red Bull had op beide bolides een nieuwe voorvleugel gemonteerd die de wagen nog meer snelheid moest geven. Toen die 'neus' bij Vettel in de training afbrak, kreeg hij als vervanging het exemplaar van Webber.

'Uitstekend gereden'

De Australiër werd afgescheept met oud materiaal. ''Ik heb vandaag uitstekend gereden. Alles ging goed, dus het zal echt niet aan die voorvleugel hebben gelegen. Maar ik was duidelijk niet blij met de keuze van het team. Ik zou nooit voor een jaar hebben bijgetekend als ik zou hebben geweten dat dit de gang van zaken is in het team.''

Dat Webber getergd was en de zege als wraak zag, bleek wel uit zijn eerste reactie: ''Fantastisch. Niet slecht gedaan voor een tweede rijder'', sneerde hij naar teambaas Christian Horner over de teamradio. De 33-jarige ervaren coureur hield het daarna wijselijk netjes.

Voorvleugels

''Ik kreeg voor de race van andere coureurs de voorvleugels van hun wagens aangeboden, maar ik zei dat ik het toch maar bij de mijne hield. Sebastian bood het overigens niet aan'', grapte Webber.

Webber en Vettel onderhouden een moeizame relatie sinds een ongelukkig incident tijdens de Grote Prijs van Istanbul, toen beide coureurs met elkaar in botsing kwamen terwijl ze in eerste en tweede positie lagen.