EINDHOVEN - Na Yassine Abdellaoui is een tweede profvoetballer aangehouden die mogelijk betrokken is bij een omvangrijke fraudezaak. Geoffrey Prommayon, speler van eerstedivisieclub Eindhoven, zit momenteel ook vast. Diverse bronnen bevestigen dat. Het Openbaar Ministerie weigert in te gaan op de identiteit van de verdachten.

Abdellaoui zit al sinds september vast op verdenking van het witwassen van aanzienlijke geldbedragen. Prommayon werd woensdag opgepakt. Er viel ook nog een derde naam van een voetballer in het verhaal, Adil Ramzi van FC Twente. Hij ontkent alle betrokkenheid bij de affaire.

Het gerechtshof in Den Bosch buigt zich donderdag over de vraag of de voorlopige hechtenis van Abdellaoui moet worden verlengd. Volgens zijn advocaat J. Kabalt is er geen onderzoeksbelang om hem nog langer vast te houden. Zaakwaarnemer Mohammed Sinouh van Abdellaoui verwacht pas vrijdag uitsluitsel te krijgen over de eventuele verlenging van de hechtenis.

Volgens advocaat Kabalt wordt de voetballer niet verdacht van drugshandel. Zijn cliënt is daar ook geen enkele keer over ondervraagd. Volgens Kabalt neemt het OM deze aantijgingen dan ook niet erg serieus. De link met drugs zou zijn gelegd na een anonieme tip die in mei bij de CIE (Criminele Inlichtingen Eenheid) is binnengekomen.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Breda wil niets zeggen over de identiteit van de verdachten. Volgens haar zitten momenteel "enkele personen vast in verband met een omvangrijk fraudeonderzoek".