SILVERSTONE - Lewis Hamilton en Jenson Button kunnen het Britse thuispubliek dit weekeinde in vervoering brengen. Beide coureurs van McLaren gaan voor de zege op het circuit van Silverstone. Hamilton gaat aan de leiding in de stand om het wereldkampioenschap van de Formule 1. Team- en landgenoot Button staat op plaats twee.

De Grote Prijs van Groot-Brittannië is de tiende race van dit jaar. Bijna halverwege het seizoen is het razend spannend.

De Duitser Sebastian Vettel, twee weken geleden winnaar in Valencia en vorig jaar de sterkste in Engeland, en de Australiër Mark Webber van Red Bull volgen hun concurrenten van McLaren op de voet.

Rivalen

Naast teamgenoten zijn de coureurs van McLaren en Red Bull ook rivalen in de strijd om de wereldtitel.

In mei kwam het bij de Grote Prijs van Turkije tot een botsing tussen de twee kemphanen van Red Bull, waardoor Vettel en Webber een goede klassering verpestten.

Webber denkt dat de huidige harmonie bij McLaren ook nog onder druk kan komen te staan.

Hongerig

''Het is niet gemakkelijk om een mooie en warme band met je teamgenoot te hebben als hij een concurrent is'', aldus de winnaar van de races in Spanje en Monaco dit jaar.

''Zo is het ook bij McLaren, dat weet ik zeker. Ze zijn allebei hongerig om te winnen.''

Webber verzekerde de racefans dat hij goed kan opschieten met zijn eigen teamgenoot Vettel: ''Als hij verdrinkt in de oceaan, ga ik hem helpen.''

Samenwerken

Button wil niks weten van rivaliteit tussen hem en Hamilton. ''In eerste instantie moet je goed samenwerken en dat hebben we dit jaar goed gedaan.''

De regerend wereldkampioen ontkent problemen met zijn teamgenoot. ''Dat sudderde even, maar gaat wel weer over. We hebben een goede verstandhouding.''

Teamchef Christian Horner van Red Bull voorspelt dat die goede band tussen Button en Hamilton vanzelf minder zal worden.

''De liefde gaat bekoelen als ze met elkaar gaan strijden. Er hoeft maar een klein incident plaats te vinden en het is over.''