AMSTERDAM - Arjen Robben was dinsdagavond in de halve finale tegen Uruguay belangrijk met een doelpunt. Voor de vleugelspeler een mooi moment aangezien het lange tijd twijfelachtig was of hij er bij zou kunnen zijn in Zuid-Afrika.

"Dat maakt het extra speciaal en ook wel bijzonder", vindt de aanvaller. De blessure van Robben hield het land voor het WK behoorlijk bezig.

"Het verdween steeds meer naar de achtergrond. In de eerste wedstrijd tegen Slowakije speelde het nog wel mee, maar nu ben ik alleen bezig met de finale."

Na het laatste fluitsignaal werd de zege uitbundig gevierd. "Op dat soort momenten mag je uit je dak gaan. Het is geweldig."

Overtuiging

"Het belangrijkste is nog steeds de overtuiging waarmee we spelen, en het geloof", vervolgt de 26-jarige Robben. "Je hoeft alleen maar alle spelers in de ogen te kijken voor de wedstrijd en we weten wat we gaan doen."

De speler van Bayern München roemt de rust van het Nederlands elftal. "We proberen ons eigen spel te spelen want we weten welke kwaliteiten we bezitten."

Effectiviteit

Een van die kwaliteiten was dinsdag het hoofd van Robben. Niet iets waar de vleugelspeler vaak mee scoort. "Bij Real Madrid eens twee keer achter elkaar, maar het gebeurt vrij weinig."

Dat Nederland nog niet het beste spel laat zien maakt hem niet uit. "Uiteindelijk gaat het om effectiviteit. Je wilt maar een ding en dat is wereldkampioen worden, al is dat nog zo lelijk. Het feest zal er in ieder geval niet minder om zijn."

Lees alles over het WK op onze special