AMSTERDAM - Bryan Ruiz wordt mogelijk een van de eerste aankopen van de nieuwe Liverpool-manager Roy Hodgson.

Met 24 treffers had de Costa Ricaan een groot aandeel in de landstitel van FC Twente. De Telegraaf meldt dat Hodgson al bij zijn vorige werkgever Fulham gecharmeerd was van Ruiz.

De club ontbeert het echter aan financiële middelen om de vraagprijs van naar verluidt vijftien miljoen euro op te brengen.

Torres

Of Liverpool de interesse in Ruiz omzet in een bod, hangt vooral af van de toekomst van Fernando Torres. De Spanjaard vertelde dinsdag in The Guardian dat hij na het WK de knoop doorhakt aangaande een langer verblijf in de stad van The Beatles.

Chelsea en Manchester City zouden in de markt zijn voor Torres, die in Zuid-Afrika vooralsnog tegenvalt.

Ruiz’ contract bij Twente loopt af in 2013. Eind mei maakte de aanvaller in de Belgische krant Het Nieuwsblad geen geheim van zijn wens om de eredivisie te verlaten.

“De kans bestaat dat ik blijf, maar het is waarschijnlijker dat ik wegga. Zeker als ik de kans krijg om bij een ambitieuze club aan de slag te gaan.”

Olympiakos

Olympiakos Piraeus heeft zich bij AZ gemeld voor Moussa Dembélé. De Griekse topclub bracht een bod van 3,9 miljoen euro uit op de bijna 23-jarige Belg, zo bericht Het Nieuwsblad.

Het is onduidelijk of AZ onderhandelingen aan wil gaan. Het contract van de aanvaller bij de Alkmaarders loopt volgend jaar af.

“Ik concentreer me op de voorbereiding, maar ik werk wel naar een transfer toe”, reageert Dembélé in de Belgische krant.

Fiorentina

De interesse van Fiorentina in de Belgische international zou zijn verflauwd.

“Ik heb met ze gepraat en die club charmeerde mij wel. Ik weet niet of het definitief afgesprongen is. Op de transfermarkt moet je soms even stoppen met onderhandelen. Ik ontken wel dat het afsprong door mijn looneisen.”

Dembélé vindt een langer verblijf bij AZ geen ramp. “Mijn favoriete competities zijn Engeland, Duitsland en Spanje. Al mag ik niet te veel focussen op een transfer. Als het dan niet lukt, dan fop je jezelf. Als ik nog een jaar bij AZ moet blijven zal dat niet tegen mijn zin zijn.”