DURBAN - Cesc Fabregas is bij Spanje fit bevonden voor de halve finale woensdag op het WK tegen Duitsland. Het was geruime tijd onzeker of de offensieve middenvelder van Arsenal tijdig speelklaar zou zijn. Hij had maandag op de training een beenblessure opgelopen.

Bij onderzoek in het ziekenhuis kwam geen ernstige schade aan het licht, maar het was twijfelachtig of hij beschikbaar zou zijn voor de kraker tegen Duitsland.

Fabregas trainde dinsdagavond in Durban evenwel naar de volle tevredenheid van bondscoach Vicente Del Bosque mee met de Spaanse selectie. ''Het ging goed, hij kan spelen'', vertelde de Spaanse keuzeheer.

Fabregas moet zich tot nu toe op het WK tevreden stellen met invalbeurten. Del Bosque geeft op het middenveld de voorkeur aan Xavi en Andrés Iniesta.

Torres

In de kwartfinale tegen Paraguay (1-0) kwam Fabregas als invaller voor spits Fernando Torres in het veld. Hij liep tijdens die invalbeurt een schouderblessure op, maar Fabregas zei maandag al desnoods met een pijnstillende injectie te willen spelen.

Mogelijk krijgt hij tegen Duitsland de voorkeur boven de tegenvallende Torres, die in Zuid-Afrika nog niet heeft gescoord.