WANZE - De Ronde van Frankrijk is voor Niki Terpstra al na drie dagen voorbij. De wielrenner van Milram gaat dinsdag niet meer van start in de derde etappe van Wanze naar Arenberg Porte du Hainaut.

Dat bevestigde teammanager Gerry van Gerwen dinsdag. De Nederlands kampioen heeft last van hoge koorts.

''Hij kreeg maandagavond opnieuw koorts en werd wakker met 39,3'', aldus Van Gerwen. Terpstra zei zondag voor de start van de eerste etappe ook al dat hij ziekjes was. ''Dat werd eerst nog onderdrukt met medicijnen, maar dat hou je niet zo lang vol.''

Terpstra ging maandag in de tweede etappe ook nog onderuit in de afdaling van de Col de Stockeu. De schade viel volgens de renner echter mee: ''Vooral schaafwonden.''

Terpstra kwam in Spa op ruim 19 minuten van de Franse winnaar Sylvain Chavanel binnen en stond na de rit op plaats 183 in het algemeen klassement.

In de proloog was Terpstra zaterdag in Rotterdam nog de beste Nederlander.

Teleurgesteld

Terpstra was dinsdag uitermate teleurgesteld en gefrustreerd. ''Ik ga terug naar mijn familie. Ik ben sinds zaterdag ziek en ik werd maar niet beter. Ik had vooral grote plannen voor de eerste etappe."

"Het was een eer in mijn eigen land aan de Tour te beginnen, ook nog eens als kampioen van Nederland. De sfeer rond de Tour in Nederland was een onvergetelijke ervaring voor me'', zei de Milramrenner over zijn korte verblijf in het Franse wielerspektakel.

Lees alles over de Tour op onze special

Terpstra uit Tour