MAASTRICHT - Robert Gesink heeft maandag bij een val in de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk een scheurtje in de ellepijp opgelopen. Dat is gebleken na onderzoek in het ziekenhuis van Maastricht.

Volgens ploegarts Dion van Bommel gaat de kopman van Rabobank dinsdag wel van start. ''Het zal worden ingetaped maar het gaat wel pijn doen'', verklaarde Van Bommel.

Gesink ging op zestig kilometer voor de streep in Spa onderuit, nog voor de massale valpartij plaatshad die de Zwitserse geletruidrager Fabian Cancellara deed besluiten de koers lam te leggen.

Meteen na de rit had Gesink vooral spijt dat hij zich had neergelegd bij de 'stakingsactie' van Cancellara en niet had geprobeerd tijd te winnen op de concurrenten.

Rust

Gesink had wat schaafwonden opgelopen maar besloot toen de pijn aan zijn linkeronderarm aanhield met de ploegarts naar het ziekenhuis van Maastricht te rijden. Het is een blessure die normaal met rust geneest.

Daarvan is zeker dinsdag geen sprake wanneer het tourpeloton een deel van de kasseien van de klassieker Parijs-Roubaix voor de kiezen krijgen.

Polsbreuk

Gesink moest vorig jaar bij zijn debuut in de Tour al in de eerste week opgeven nadat hij bij een val een polsbreuk had opgelopen. In de Ronde van Spanje verloor hij door een val een zekere podiumplaats maar reed hij de ronde wel uit.

Voorlopig is opgeven volgens Van Bommel geen optie: ''Maar we gaan het nu van dag tot dag bekijken.''