ERASMIA - De Duitse bondscoach Joachim Löw beschikt woensdag voor de wedstrijd in de halve finale van het WK tegen Spanje over een vrijwel fitte selectie.

Maandag trainden middenvelder Sami Khedira en aanvaller Cacau nog wel apart van de groep, maar alleen over het meespelen van de laatste bestaat nog enige twijfel.

De halve finale op het WK in Zuid-Afrika is een herhaling van de eindstrijd van twee jaar eerder tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Spanje won destijds met 1-0.

Middenvelder Thomas Müller is voor de ontmoeting met Spanje geschorst. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Piotr Trochowski of Toni Kroos.

Messi

Het Argentinië van sterspeler Lionel Messi bleek in de kwartfinale van het WK geen partij voor Duitsland, dat met 4-0 won.

Volgens bondscoach Joachim Löw is Spanje in de halve eindstrijd een ander verhaal. De Duitse keuzeheer ziet bij de opponent alleen maar spelers met de kwaliteiten van Messi.

''Ze hebben niet één Messi, maar meerdere'', aldus Löw. Volgens de trainer is de wedstrijd woensdag geen kwestie van revanche voor de verloren finale van het EK in 2008. ''Toen was Spanje gewoon beter, maar wij zijn nu sterker dan twee jaar geleden.''

Löw drukt Spanje graag in de favorietenrol: ''Spanje is dé favoriet voor de eindzege. Ze zijn al jaren heel constant en maken weinig fouten.'' De winnaar van de ontmoeting speelt zondag in de WK-finale tegen Nederland of Uruguay.

Bekijk onze WK-special

Bekijk oude WK-foto's op NU&toen