PARIJS - De Franse aanvaller Nicolas Anelka heeft tijdens het WK voetbal zijn laatste interland gespeeld. Dat beweerde althans de afgetreden bondsvoorzitter Jean-Pierre Escalettes tijdens een onderhoud met een parlementaire commissie, eerder deze week.

Het Franse parlement publiceerde een weergave van dat gesprek zaterdag op de website.

''Ik, noch mijn opvolger, noch de toekomstige bondscoach zal vergeten wat in Zuid-Afrika gebeurd is en iedereen zal ervoor zorgen dat hij (Anelka) nooit meer voor Frankrijk speelt'', aldus Escalettes.

Anelka maakte zich onmogelijk in de Franse ploeg door tijdens de rust van de verloren groepswedstrijd tegen Mexico bondscoach Raymond Domenech te beledigen.

De spits van Chelsea werd uit de selectie gezet en miste daardoor de laatste wedstrijd van 'Les Bleus' in Zuid-Afrika.

Uitleg

Domenech moest aan de commissie uitleggen waarom hij na de verloren wedstrijd tegen Zuid-Afrika voor het oog van de camera de uitgestoken hand van zijn collega Carlos Alberto Parreira weigerde.

''Misschien was dat niet zo'n goede reactie, maar ik wilde onze waarden verdedigen. Niemand heeft het recht om het Franse team te beledigen.''

Domenech negeerde Parreira omdat de Zuid-Afrikaanse bondscoach eerder had geroepen dat Frankrijk het niet verdiende om op het WK uit te komen, vanwege de controversiële handsbal van Thierry Henry in de play-offwedstrijd tegen Ierland.