AMSTERDAM - De oud-aanvoerder van Brazilië Sócrates is tot op heden niet onder de indruk geraakt van het spelpeil van Oranje. “Nederland is een team dat geen uitzondering vormt op de grauwe middelmaat dit toernooi”, zegt hij tegenover De Telegraaf.

Sócrates denkt dan ook dat de weg naar de finale voor de ‘Goddelijke Kanaries’ openligt. Hij verwacht dat de winnaar van de kraker tussen Argentinië en Duitsland daarin de tegenstander zal zijn.

Naast het algehele niveau van de Nederlandse ploeg, heeft ook Arjen Robben ‘O Doutor’ nog niet weten te imponeren. “Het is een levensgevaarlijke aanvaller. Maar ik vind hem ook heel beperkt in zijn mogelijkheden.”

'Maar één actie'

De typerende actie van de buitenspeler van Bayern München waarbij hij vanaf de rechterflank naar binnen dribbelt en met links op doel schiet, hoeft volgens Sócrates geen probleem te vormen voor de Braziliaanse defensie.

“Hij heeft maar één actie in huis die hij tot in het oneindige herhaalt. Door goed en alert te verdedigen kun je dat gevaar eenvoudig elimineren. Ik hoop dat Dunga dat ook ziet.”