AMSTERDAM – Liverpool heeft Roy Hodgson aangesteld als opvolger van Rafael Benitez. De oefenmeester komt over van Fulham en tekent een driejarig contract bij ‘The Reds’.

De 62-jarige Engelsman wordt in de loop van donderdagmiddag gepresenteerd aan de media. Hij woont voorafgaande aan de persconferentie de eerste training van het nieuwe seizoen bij op het trainingscomplex Melwood.

“Dit is de meest aansprekende baan in het clubvoetbal”, zegt Hodgson op de website van de club.

“Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om aan de slag te gaan bij de meest succesvolle club in het Britse voetbal.”

Taalwonder

Hodgson werkte eerder bij onder meer Internazionale, Blackburn Rovers, Udinese en was bondscoach van Zwitserland en Finland. Bij Liverpool wordt het taalwonder, Hodgson spreekt maar liefst negen talen, de achttiende trainer in de rijke clubhistorie.

Met Fulham bereikte hij afgelopen seizoen de finale van de Europa League, waarin zijn team ten onder ging tegen Atlético Madrid (1-2). Hodgson nam in december 2007 de leiding over op Craven Cottage en werd enkele maanden geleden uitgeroepen tot manager van het jaar in Engeland.

Benitez

Hodgson is bij Liverpool de opvolger van de Spanjaard Benitez. Die bereikte eerder deze maand een akkoord met Champions League-winnaar Internazionale, waar hij trainer José Mourinho opvolgt. Die is op zijn beurt komend seizoen trainer van Real Madrid.

Naast Hodgson werden ook Guus Hiddink, Frank Rijkaard, Martin O’Neill, Manuel Pellegrini, Slavan Bilic en Mark Hughes aan Liverpool gelinkt. Hodgson gold naar verluidt echter direct als topkandidaat.

Liverpool eindigde afgelopen seizoen op de zevende plaats in de Premier League en wist daarmee geen deelname aan de Champions League veilig te stellen.