LONDEN - Rafael Nadal en Andy Marray hebben woensdag de halve finales van Wimbledon bereikt. De Spaanse tennisser was in de kwartfinales te sterk voor Robin Söderling. De Schotse tennisser versloeg woensdag de als tiende geplaatste Jo-Wilfried Tsonga uit Frankrijk in de kwartfinales.

De Zweed Söderling pakte nog wel de eerste set, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in de nummer één van de wereld: 3-6 6-3 7-6 (4) 6-1.

Nadal was Söderling eerder dit jaar ook al de baas in de finale van Roland Garros. De gravelspecialist won twee jaar geleden de titel op het Londense gras en meldde zich vorig jaar geblesseerd af.

Derde set

In de ontmoeting met Söderling liet hij zich aan het einde van de derde set even behandelen aan zijn linkervoet. Nadal speelt in de halve eindstrijd tegen de Britse thuisfavoriet Andy Murray die te sterk was voor de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

Nadal weigerde zichzelf na afloop een favorietenrol toe te dichten: ''Er is nu geen echte favoriet.''

Andy Murray

Andy Murray heeft het Britse thuispubliek een groot plezier gedaan door ook de halve finales te bereiken. Het werd 6-7 (5) 7-6 (5) 6-2 6-2 voor de nummer vier van de plaatsingslijst.

In de halve eindstrijd wacht Murray een zware opgave tegen Rafael Nadal. De Spanjaard won in de kwartfinales van Robin Söderling en jaagt in Londen als nummer één van de wereld op zijn tweede titel op Wimbledon.

Wimbledon