RIJSWIJK - Ruud van Nistelrooij heeft met twee doelpunten tegen Glasgow Rangers flink bijgedragen aan de grote stap van Manchester United richting de tweede ronde van de Champions League. De international van Oranje, die vijf kwartier speelde, maakte pal voor rust het tweede doelpunt en na precies een uur het derde.

Daarmee was het 'all British' duel voortijdig beslist: 3-0. Bij Rangers begon Michael Mols in de basis. Na een tegenvallend optreden werd hij in de 57e minuut gewisseld voor Capucho. Manchester United bereikte op de vierde speeldag van de eerste ronde in Groep E 9 punten. Twee speeldagen voor het einde is zoveel punten al bijna goed voor een vervolg op het hoogste Europese clubniveau.

Panathinaikos - Vfb Stuttgart

In dezelfde groep zegevierde koploper Vfb Stuttgart in Athene met 3-1 over Panathinaikos en totaliseerde eveneens 9 winstpunten. Konstantinou opende in de 60e minuut de score voor Panathinaikos. Toen enkele minuten later Fyssas het eigen doel trof voor 1-1 gaf de Griekse club zich over. Het werd 1-2 door Kiranyi en 1-3 door Hinkel. Stuttgart hield de kop in groep E, waarin Rangers (4 punten) nog een klein kansje heeft en Panathinaikos (1 punt) is uitgeschakeld.

Lazio - Chelsea

In Groep G kwam Chelsea eveneens op 9 punten. Dit gebeurde met een fraaie zege in de uitwedstrijd tegen Lazio met 4-0. Crespo scoorde een kwartier na de aftrap tegen zijn oude club en zorgde daarmee voor de inleiding tot de zege. In de 70e minuut zorgde zijn vervanger Gudjohnson voor de bevrijdende tweede treffer. In de laatste minuten maakte Duff nog 3-0 en Lampard 4-0.

Bij Chelsea begon Hasselbaink op de bank. Hij bleef daar zo lang zijn ploeg op voorsprong stond en dat was tot het slotsignaal. Lazio probeerde na rust bij een stand van 0-1 het duel te kantelen. Dit ging met het nodige geweld gepaard. Mihajlovic was twee keer achter elkaar te grof tegen Duff, kreeg twee keer geel en dus rood. In de slotfase kreeg ook Johnsson van Chelsea rood na twee keer geel. Chelsea kon eveneens al aan de tweede ronde gaan denken. Besiktas klom van de vierde naar de tweede plaats door met 1-0 van Sparta Praag te winnen. De Braziliaanse verdediger Ronaldo Guiaro kopte in de 82e minuut raak. Chelsea nam 3 punten voorsprong op Besiktas en 5 op Sparta en Lazio.

FC Porto - Olympique Marseille

In Groep F dichtte FC Porto het grote gat met Real Madrid door met 1-0 van Olympique Marseille te winnen. Benny McCarty scoorde in de 21e minuut tot Portugese vreugde. Het bleef bij die treffer van de oud-Ajacied. In de tweede helft speelde een andere oud-Ajacied, de Egyptenaar Mido, vanaf de 51e minuut als invaller voor verdediger Perez.

Partizan - Real Madrid

Real Madrid morste bij Partizan Belgrado de eerste punten, 0-0. Real, met alle grote sterren in de basis, was veel sterker, maar zag veel kansen onbenut blijven. De Spaanse kampioen, die Roberto Carlos kort na de aftrap verloor met een blessure, sprokkelde een punt en kwam op een totaal van 10 en is al honderd procent zeker van de tweede ronde. Porto hield met 7 punten kansen op de tweede ronde. Marseille (3 punten) en Partizan (2) wisten dat het na de vierde dag erg moeilijk wordt.