VIGO - Ajax is in de Champions League tegen de tweede nederlaag aangelopen. De ploeg verloor dinsdagavond in Spanje met -2 van Celta de Vigo.

Door de nederlaag zakte Ajax, dat het duel met tien man afsloot na een rode kaart voor Grygera, naar de tweede plaats in groep H met zes punten uit vier duels. AC Milan nam door een late zege bij Club Brugge (1-0) de koppositie over met zeven punten. Celta de Vigo heeft vijf punten, Club Brugge vier.

Strafschop

Ajax keek na de eerste helft tegen een achterstand van 2-0 aan. Luccin, uit een omstreden strafschop, en Milosevic tekenden voor de treffers. Sonck bracht snel na de hervatting de spanning terug met een rake kopbal. Vagner vergrootte de voorsprong naar 3-1. Van der Vaart bracht Ajax acht minuten voor het einde nog terug tot 3-2. Hij liep ook tegen zijn derde gele kaart aan en mist het volgende duel van Ajax, tegen AC Milan op 26 november in Amsterdam. Ook Grygera mist het volgende duel wegens zijn rode kaart.

AC Milan won bij Club Brugge met 1-0. De Italianen speelden ruim een helft met tien man na een rode kaart voor Nesta. In de slotfase maakte Kaka de belangrijke treffer.p>