RIJSWIJK - Lance Armstrong begint komend weekeinde in Rotterdam aan zijn laatste Ronde van Frankrijk.

Dat heeft de 38-jarige Amerikaanse wielrenner, zevenvoudig tourwinnaar, maandagavond via zijn twitteraccount laten weten.

''Ja, dit is de laatste Tour de France. Ik verheug me op drie fantastische weken.'' Om er enkele minuten later op te laten volgen: ''Oei, sorry, bedoelde 'mijn' laatste Tour.''

Rentree

Armstrong maakte vorig jaar zijn rentree in de Tour. Na zijn zevende triomf in 2005 nam hij afscheid. Maar na een pauze van drie jaar besloot hij op 37-jarige leeftijd zijn comeback te maken.

Hij eindigde in 2009 als derde in het algemeen klassement. Zijn Spaanse teamgenoot Alberto Contador won de Tour. Armstrong vormde daarna zonder Contador zijn eigen ploeg Radioshack.

Beschuldigingen

Vorige maand kwam zijn landgenoot en oud-teammaat Floyd Landis met zware beschuldigingen over doping richting Armstrong naar buiten. Landis werd in 2006 zijn eindzege in de Tour ontnomen nadat hij positief was getest.

Armstrong reageerde kalm op de uitlatingen. ''Het is ons woord tegen dat van hem. Maar Floyd heeft zijn geloofwaardigheid lange tijd geleden al verloren.''