LONDEN - Novak Djokovic heeft maandag een einde gemaakt aan de Wimbledon-aspiraties van Lleyton Hewitt.

De Serviër bereikte de kwartfinale met een degelijke zege op de Australische toernooiwinnaar van 2002: 7-5 6-4 3-6 6-4.

Djokovic, in Londen als derde geplaatst, stuit in de strijd om een plaats in de halve eindstrijd op de winnaar van het duel tussen Taiwanees Lu Yen-Hsun en de Amerikaan Andy Roddick, die vorig jaar de finale van Roger Federer verloor.

Murray

Andy Murray heeft de Britse tennisliefhebbers een groot plezier gedaan door maandag de laatste acht van Wimbledon te halen. De als vierde geplaatste Schot won in de vierde ronde in drie sets (7-5 6-3 6-4) van de Amerikaan Sam Querrey.

De volgende tegenstander van Murray is de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die zijn landgenoot Julien Benneteau in vier sets uitschakelde.

Ook Robin Söderling haalde de kwartfinale. De Zweed, als zesde geplaatst, rekende in vijf sets af met de Spanjaard David Ferrer. Söderling, dit jaar al finalist bij de Open Franse titelstrijd op Roland Garros, komt in de volgende ronde uit tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Paul-Henri Mathieu en de Spanjaard Rafael Nadal.

Roddick

Andy Roddick is maandag verrassend in de vierde ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Amerikaanse tennisser, vorig jaar in de finale van het Engelse grandslamtoernooi verslagen door Roger Federer, ging in vijf sets onderuit tegen de Taiwanees Yen-hsun Lu.

De Aziaat, nummer 82 van de wereldranglijst, besliste het duel na 4,5 uur spelen met 9-7 in de vijfde set. Lu staat in de kwartfinale tegenover de Serviër Novak Djokovic.

Roddick reikte naast vorig jaar nog twee keer tot de finale van het Londense grastoernooi. Ook in 2004 en 2005 wist hij de eindstrijd niet te winnen. Alle keren was Federer de tegenstander.