AMSTERDAM - Ajax-trainer Martin Jol dringt aan op de komst van een spits als blijkt dat Marko Pantelic definitief de aanbieding van de Amsterdammers naast zich neerlegt.

“Ajax heeft een goed seizoen achter de rug. Met heel veel punten zijn we net geen kampioen geworden, maar dat willen we uitbouwen. De aanval is nu te broos”, zegt Jol in Het Parool.

Jol sluit niet uit dat Pantelic alsnog zijn signatuur zet onder een nieuw contract. “Ajax heeft hem een aanbieding gedaan voor een jaar, maar Marko wil zich langer binden en kijkt nu om zich heen."

"Ik heb hem vorige week gesproken en gevraagd: hou ons op de hoogte. Dat is de verhouding op dit moment. Onze aanbieding blijft staan. Mocht hij geen club vinden, wil hij ons misschien nog een jaartje helpen.”

'Voorhoede A1 opstellen'

Omdat Dario Cvitanich pas in december terugkeert van een periode op huurbasis bij Pachuca, is de spoeling voorin dun bij de Amsterdammers.

“Ik moet er niet aan denken dat Luis Suarez geblesseerd raakt op het WK”, zegt Jol. “Anders moet ik straks Miralem Sulejmani en de voorhoede van de A1 opstellen.”